Kitfort Gőztisztító

(7 termék)
Akkufeszültség

A gőztisztító kiválasztásának egyik fontos szempontja az, hogy milyen gyakran kívánja majd használni. Nem minden modell univerzális, és a különböző... Mutass többet

Paraméterek

Fűtési teljesítmény
Jelzi, hogy a víz milyen gyorsan alakul gőzzé. A leggyorsabb modellek akár 15 másodperc alatt is üzembe helyezhetők, a leglassabbak viszont 3 percet vagy annál többet is igénybe vehetnek.

Minimális ajánlott teljesítmény:
• Kézi tisztítószerek és felmosók: 1000 W
• Padlótisztítók: 1500 W
• Gőztisztítók: 2000 W

A fűtési teljesítménynek meg kell felelnie a nyomásnak. Amikor egy tisztítóberendezés magas nyomást és gyanúsan alacsony teljesítményt produkál, akkor feltételezhető, hogy csak bizonyos pillanatokban éri el ezt a magas nyomást, de nem képes azt stabilan fenntartani. Kerülje ezeket a modelleket.

Területi teljesítmény
Egyszerűen fogalmazva, ez az a felület, amelyet egy tartály feltöltésével tisztítani tud. Ezt négyzetméterben adják meg, és a helyes választáshoz jó, ha legalább nagyjából tudja, mekkora területet fog egyszerre takarítani.
Az ablakok vagy csempék tisztítására használt kézi tisztítószerek esetében is ki kell számítani a felület kapacitását.

Nyomás (bar)
Általában minél nagyobb a gőznyomás, annál könnyebb megszabadulni a szennyeződésektől. Így viszont gyorsabban eltűnik a tartályban lévő víz, ezért praktikus, ha a nagy nyomás mellett nagy tartály is van.

Minden gőztisztítónak legalább 3 barral kell rendelkeznie, ami a minimumnak számít:
Kézi tisztítószerek és felmosórongyok: 3 bar felett
Padlótisztítók: 3,5 bar felett
Gőztisztítók: 4 bar felett

A gőz hőmérséklete
Minél magasabb a maximális hőmérséklet, annál több nem kívánt mikroorganizmust és baktériumot öl meg a tisztítószer. A legerősebb modellek 150 °C-os gőzt termelnek. A legtöbb gyakori mikroorganizmus 70 °C-on elpusztul, de egyes fajok ellenállóbbak, és magasabb hőmérsékletet igényelnek az elpusztításukhoz. A hőmérsékletet azonban szintén a felület típusához kell igazítani, hogy elkerüljük annak tönkretételét.

Hajtómű
A kézi gőztisztítók esetében különösen az fontos, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli, és hogy mennyi ideig bírja az akkumulátor egy töltéssel. Teljes feltöltéssel a vezeték nélküli gőztisztítók általában körülbelül 20 percig képesek folyamatosan működni.

Víztartály
A szokásos tartály kapacitása 0,4-2 liter, 5-30 perces aktív tisztítási idővel. Minél nagyobb a tartály, annál hosszabb a tisztítási idő, és ennek következtében a tisztítók általában nagyobb maximális gőznyomással rendelkeznek. Másrészt a nagyobb tartályok felmelegedése hosszabb időt vesz igénybe, ezért több energiát fogyasztanak.

  • Egykamrás tartályok
    A víz számára csak egy tartály van, főleg kézi és mobil modellekben található.

Leforrázás veszélye
Az egykamrás változatoknál fennáll a leforrázás veszélye, ha gondatlanul bánik velük, ezért fokozottan figyeljen. A vízutántöltő tartály állandó nyomás alatt áll, amíg az összes víz el nem fogy. Ne töltse újra a vizet, amíg a tartályban lévő összes víz el nem fogyott, és a biztonság kedvéért hagyja a tisztítót egy ideig hűlni.

  • Kétkamrás tartályok
    Kettő víztartállyal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a víz újratöltését a tisztítás során, és sokkal biztonságosabbá teszik az általános kezelést. A víz csak az egyikben alakul át gőzzé, a másikba pedig működés közben lehet újratölteni. Ez egyúttal energiatakarékosabb megoldás is.

Anyag
A tartály anyaga közvetlen kapcsolatban áll a gép élettartamával, és attól függ, hogy csak desztillált vizet kell-e használni. A legjobb minőségű a rozsdamentes acél, amely nem zárja be a vízkőlerakódást, és ezért a csapvízzel is megbirkózik.

51 401 Ft
mall.hu
42 429 Ft
mall.hu

Gőztisztító vásárlási útmutató

43 988 Ft
mall.hu
39 263 Ft
mall.hu
44 261 Ft
mall.hu
39 263 Ft
mall.hu
39 263 Ft
mall.hu

Gőztisztító vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.